Компанія GEZE пожертвує 100 000 євро на проєкт ЮНІСЕФ у Кот-д’Івуарі

Компанія GEZE продовжує традицію підтримки екологічних і соціальних проєктів: цього року різдвяна пожертва від фахівців із дверей, вікон і безпеки буде направлена на освітній проєкт ЮНІСЕФ у Республіці Кот-д’Івуар. Компанія пожертвує 100 000 євро на будівництво в західноафриканській країні екологічних і зручних для життя шкільних будівель, виготовлених із перероблених пластикових відходів. У такий спосіб компанія GEZE своєю різдвяною кампанією продовжує традицію сприяння соціальним проєктам, які зосереджені на концепції раціонального використання ресурсів.

Охорона навколишнього середовища, освіта та будівлі, придатні для життя: Компанія GEZE опікується екстраординарним проєктом будівництва школи

Діти на шкільному ігровому майданчику, виготовленому з цеглин із перероблених пластикових відходів у Сакассу, в центральній частині Кот-д’Івуару.

Діти на шкільному ігровому майданчику, виготовленому з цеглин із перероблених пластикових відходів у Сакассу, в центральній частині Кот-д’Івуару. © UNICEF/UN0616769/Dejongh

1,6 мільйона дітей у Кот-д’Івуарі не відвідують школу. Вони мають лише мізерні шанси отримати освіту. Шкіл не вистачає, а в тих кількох існуючих, зазвичай переповнених класах навчається до 100 дітей на однин клас. До того ж Кот-д’Івуар має проблеми з відходами та страждає від надзвичайного забруднення. Більшість пластикових відходів потрапляє на незахищені звалища, забруднюючи середовище навколо дітей та їхніх родин. Люди, на яких постійно впливають ці забруднювачі, мають серйозні проблеми зі здоров’ям і навіть смертельні захворювання. 

Ми, як компанія, основну увагу приділяємо створенню придатних для життя й екологічно чистих будівель. Тому проєкт ЮНІСЕФ дуже цікавий для нас: Тріада — захист навколишнього середовища, освіта та будівництво будівель, придатних для життя — ідеально відповідає нашим корпоративним принципам. Чудовий проєкт, який ми, як сімейне підприємство, повністю підтримуємо.

Sandra Alber, Chief Officer Legal & Finance GEZE
Будівництво школи з пластикової цегли в Йопугоні, передмісті Абіджана на півдні Кот-д’Івуару.

Будівництво школи з пластикової цегли в Йопугоні, передмісті Абіджана на півдні Кот-д’Івуару. © UNICEF/UNI360067/Diarassouba

ЮНІСЕФ розробив інноваційну концепцію для вирішення проблем освіти та відходів у Кот-д’Івуарі. З 2018 року організація будує надійні та недорогі шкільні будівлі з цегли, виготовленої з перероблених пластикових відходів. Цегла виготовляється на місцевому заводі, будівництво якого значною мірою підтримала організація ЮНІСЕФ. Завдяки цьому відсутні додаткові витрати та ресурси на імпорт цегли в Кот-д’Івуар. До того ж з’явився ринок переробки пластикових відходів, що дає змогу заробляти, зокрема жінкам регіону. За допомогою пластикових цеглин, які легко встановлюються, можна облаштувати класну кімнату всього за кілька днів. Вторинні матеріали недорогі та сприяють захисту клімату: Адже в іншому разі більша частина пластику буде спалена та вироблятиме забруднювачі, шкідливі для клімату та навколишнього середовища.