Родинний бізнес, продукція якого перевірена десятиріччями

Генеральний директор компанії «ГЕЦЕ ГмбХ», Брігітте Фьостер-Альбер, святкує свій 70-ти річний ювілей 23 березня 2014 року. Вона контролює долю компанії, яка є одним із провідних постачальників дверей, вікон та технологій безпеки в усьому світі, в якій працює майже 2 600 співробітників, починаючи з 1968 року. Це все вона зробила, залишаючись практичною, напористою та з щирим серцем.

Корпоративне зростання, створене зсередини, та найвищий можливий рівень незалежності, завдяки високому коефіцієнту концентрації власного капіталу: це і є рецепт успіху від Брігітте Фьостер-Альбер. З моменту коли вона прийняла керування «ГЕЦЕ» в 1968 у віці 24 років після смерті свого дідуся, Рейнольда Фьостер, Брігітте сприяла стійкому зростанню, стабільному положенню на ринку та забезпеченню зайнятості. Вона постійно розширювала асортимент продукції, а також міжнародну діяльність. Сьогодні темпи зростання компанії збільшуються завдяки виробничим ділянкам у Китаї та Східній Європі, 31 дочірньому підприємству та численним дистриб’юторським центрам. Успішна міжнародна діяльність посилює підприємства у межах Німеччини, що також є ознакою відданості підприємця Брігітте Фьостер-Альбер перед штаб-квартирою у місті Леонберг та іншими німецькими містами. «Ми переконані, що тільки якість роботи наших співробітників може задовольнити швидко зростаючі вимоги», - каже Брігітте Фьостер-Альбер. «Таким чином ми здійснюємо важливий внесок, щоб надати торгівельній марці «Вироблено у Німеччині» того статусу, на який вона заслуговує».

Завжди безстрашно міркує на крок вперед

Коли Брігітте Фьостер-Альбер прийняла на себе керування компанією, було все ще мало жінок на керуючих посадах. «Я завжди точно знала, що це означає отримати від мого дідуся одноособове головування родинним бізнесом після передчасної смерті мого батька», - каже Фьостер-Альбер. Генеральний директор завжди заохочувала цільове просування жінок та сумісність родини і кар’єри. Вона пожинала плоди свого підприємницького духу з самого початку кар’єри. Таким чином, вона розпрощалася з популярним лижним напрямком у діяльності приблизно у 1980-х. Компанія виготовляла лижні кріплення з 1898 року. На Зимових Олімпійських Іграх у 1936 року лижники Хрістель Кранц та Франц Пфнюр виграли золоту медаль із лижним кріпленням «Кандахар» від «ГЕЦЕ». «Розставання з цим популярним напрямком зазвичай було нелегким рішенням для моєї мами – але воно відзначало поворотний пункт для ГЕЦЕ щодо врівноваженого, більш успішного майбутнього», - коментує Андреа-Александра Альбер, керуючий директор департаменту стратегії та маркетингу в «ГЕЦЕ». «З того часу ми здатні зосередитися цілком на сучасних системах замикання дверей та віконних рішеннях і надалі поширити наш експортний бізнес». Компанія також пережила фінансову кризу 2008 року без пошкоджень на чолі з генеральним директором Брігітте Фьостер-Альбер. У 2009 році «ГЕЦЕ» навіть інвестувала 29,6 мільйонів євро власних коштів у поширення своєї діяльності. «Ті, хто залишаються активними навіть у часи кризи, можуть отримати великий потенціал», - каже Брігітте Фьостер-Альбер.

Велике зобов’язання – поза межами самої компанії

Брігітте Фьостер-Альбер завжди поєднувала керування з соціальним зобов’язанням. Це також був підхід її дідуся, який вона перейняла та за який одержала Орден за Заслуги Федеративної Республіки Німеччина у 2009 році. Ще одна нагорода була присуджена у 2013 році, у 150-ту річницю заснування компанії: місто Леонберг визнав Брігітте Фьостер-Альбер своїм почесним громадянином за її підприємницькі та соціальні зобов’язання. Такі проекти, як «Фонд Олгеле для хворих дітей», де вона є членом консультативної ради, та Дитячий Фонд «Міжнародний План» дуже близькі її серцю. Спонсорська діяльність у галузі мистецтва, культури та спорту також дуже важлива для матері чотирьох дітей. Шанувальниця тварин Брігітте Фьостер-Альбер, зокрема захоплюється кінними видами спорту. Час, витрачений на тварин, а саме коней та собак, забезпечує генерального директора, яка насправді насолоджується вивченням ветеринарної медицини, важливою рівновагою в її підприємницькій діяльності. «Я можу піти у будь-який момент», - так вона відповіла на запитання щодо можливого виходу у відставку. Однак Брігітте Фьостер-Альбер ще не бажає цього. Як її дідусь робив з її батьком, вона керує компанією у конструктивному співробітництві з трьома своїми із чотирьох дітей – одна дочка обрала медичну професію поза компанією. Із задоволенням її поради приймаються матір’ю, оскільки вони мотивовані не тільки функціональними міркуваннями.